NIEUWS2019-01-21T16:07:12+00:00

 

21 januari 2018

Nieuwe website én nieuwe jury Sportprijs 2018

Na de bekendmaking van alle genomineerden voor de Sportprijs 2018 is er een speciale website gelanceerd: www.sportprijs-lv.nl. Naast de nieuwe website is er nòg een vernieuwing: de samenstelling van de jury. De Sportprijzen worden uitgereikt aan sporters en sportteams uit Leidschendam-Voorburg die in 2018 unieke sportprestaties leverden.

De Sportprijs van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft niet alleen een nieuwe website, maar ook een nieuwe jury. De juryleden van vorig jaar (Bart Bakker en Marie-Leontine de Graaf) maakten plaats voor Edwin van de Graaf (Sportman van 2016).

Prijswinnaars

De jury van de Sportprijs 2018, die verder bestaat uit Henry Steffens en Alexander Wagener, maakte voor deze editie uit alle aangedragen sporters en sportteams per categorie een shortlist. Prijswinnaars bepalen gaat als volgt:

  • De jury deelt per categorie punten uit die 1/3e meetellen voor de einduitslag;
  • De voorzitters van sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg brengen hun stem uit op de shortlist en bepalen zo ook 1/3e van de einduitslag;
  • Het publiek brengt binnen een vastgestelde termijn hun stem uit. De volgorde van de stemming levert ook punten op. Dit is 1/3e bepalend voor de einduitslag.

Alles bij elkaar levert een winnaar per categorie (Sportman, Sportvrouw, Sportteam, Sporter met een beperking, Sporticoon en Sporttalent).

Juryleden

De juryleden van de Sportprijs kijken uit naar de feestelijke uitreiking op 18 februari. Kersvers jurylid Edwin van de Graaf: “Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor de sportprestaties van alle sporters binnen de gemeente. Deze verkiezing is een mooi middel om de sporters in het zonnetje te zetten en de aandacht te geven die ze verdienen.” Henry Steffens voegt daaraan toe: “Sporten is belangrijk. Sport verbroedert en verbindt! Je presteert, steunt en inspireert elkaar waarbij plezier altijd voorop staat, ongeacht het niveau.” Dit jaar waren er meer inzendingen dan vorig jaar. Voor jurylid Alexander Wagener was het ‘weer een eer’ om alle inzendingen te beoordelen. Wagener: “Publiek mag ook jureren. Doe het, maak er gebruik van! Tezamen met de punten van de clubvoorzitters van sportclubs uit Leidschendam-Voorburg en Stompwijk is een eerlijke gang van zaken gewaarborgd.”

Website

Dit jaar kan het publiek meestemmen via de nieuwe website www.sportprijs-lv.nl. Naast een site heeft de Sportprijs een eigen Facebookpagina en Instagramkanaal. Vanaf 28 januari kan er op de genomineerden gestemd worden. De officiële uitreiking van de Sportprijzen 2018 is op maandag 18 februari in sporthal De Kastelenring in Leidschendam. Sport en Welzijn (SenW) organiseert de uitreiking samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg en stichting Leidschendam-Voorburg Events & Festivals.

11 januari 2019

Sportprijzen

De Sportprijzen L-V worden uitgereikt aan sporters en sportteams uit Leidschendam-Voorburg die in 2018 een unieke sportprestatie hebben geleverd. Inwoners en verenigingsleden uit Leidschendam-Voorburg konden tot 1 december 2018 hun kandidaten aandragen.
Maak kennis met onze kandidaten.

Uitreiking

De officiële uitreiking van de Sportprijzen 2018 is op maandagavond 18 februari 2019 in sporthal De Kastelenring in Leidschendam. Tijdens een feestelijke avond worden de sporters en sportteams in het zonnetje gezet. Zet de datum alvast in de agenda!

2 november 2018

Wie wint de Sportprijs 2018?

  De verkiezing voor de Sportprijs komt er weer aan! De sportprijzen worden uitgereikt aan sporters en sportteams uit Leidschendam-Voorburg die in 2018 een unieke sportprestatie hebben geleverd. Sportverenigingen en inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen tot zaterdag 1 december kandidaten aandragen.

Sport en Welzijn (SenW) organiseert de uitreiking van de Sportprijs in samenwerking met de gemeente en stichting Leidschendam-Voorburg Events & Festivals. Sportprijscoördinator Tim Opmeer (SenW): “We zijn op zoek naar de sportieve successen van onze inwoners en/of onze verenigingen. Heeft u zelf een bijzondere sportprestatie geleverd of kent u iemand die absoluut waardering verdiend voor zijn of haar prestaties, laat het ons weten!”