NIEUWS2019-02-19T12:31:28+00:00

19 februari 2019

Uitreiking Rabobank Sportprijzen 2018 Leidschendam-Voorburg

Gisteravond was de uitreiking van de Rabobank Sportprijzen Leidschendam-Voorburg in sporthal Kastelenring. Tijdens een feestelijke avond werden alle genomineerde sporters en sportteams in het zonnetje gezet. Wethouder Sport Nadine Stemerdink reikte de prijs voor Beste teamprestatie uit. “Leidschendam-Voorburg is een sportgemeente. Jong, oud, sporters met en zonder beperking. Ik ben trots op al onze sporters. Het is mooi om stil te staan bij alle geweldige sportprestaties in onze gemeente.“

Sporters en sportteams die in 2018 uitzonderlijke sportprestaties wisten te leveren, maakten kans op een Sportprijs. In bijzijn van 350 gasten werden in zes categorieën prijzen uitgereikt. Viviënne Nieuwenhoven-Knegtmans ging er met de prijs Sportvrouw van het Jaar vandoor. Beste Sportman werd darter Jeffrey de Zwaan. De Sportprijs voor de Beste teamprestatie was voor Stompwijk ’92 Heren 1. Justin van Bemmel won de Sportprijs voor de beste sportprestatie sporter met een beperking. De Stimuleringsprijs voor sporttalent ging naar zwemster Jelsie van Ruijven. Sporticoon van 2018 werd Ruud Muller. Het is voor de derde keer dat de Sportprijsuitreiking in deze vorm plaats vond.

Sponsors

Dit jaar kon het publiek voor het eerst online meestemmen op sportprijs-lv.nl. Al op de eerste dag stemden 1500 mensen via de Sportprijs website. In totaal brachten 5500 mensen hun stem uit, naast 25 voorzitters van sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg. De Sportprijs 2018 van de gemeente Leidschendam-Voorburg werd mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, Walk in the Park, Vlietkinderen, van Leeuwen Catering, Prins Horeca en Sport en Welzijn. Midvliet Radio verzorgde een livestream tijdens de uitreiking. De presentatie van de avond was in handen van Eric Bouwman.

Organisatie

Sport en Welzijn (SenW) organiseerde de uitreiking van de Sportprijzen samen met de gemeente en stichting Leidschendam-Voorburg Events & Festivals. Inwoners en verenigingsleden uit Leidschendam-Voorburg konden tot 1 december 2018 kandidaten aandragen. De jury, bestaande uit Henry Steffens, Alexander Wagener en Edwin van de Graaf, koos hieruit sporters en sportteams die kans maakten op een van de Sportprijzen.

07 februari 2019

Uitreiking Rabobank Sportprijzen 2018

Het is bijna zo ver: de uitreiking van de Rabobank Sportprijzen 2018! Sporters en sportteams uit Leidschendam-Voorburg worden maandag 18 februari 2019 in het zonnetje gezet. Sportliefhebbers zijn van harte welkom om bij deze feestelijke avond in sporthal Kastelenring in Leidschendam aanwezig te zijn.

Sport en Welzijn (SenW) organiseert de uitreiking van de Rabobank Sportprijs samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg en stichting Leidschendam-Voorburg Events & Festivals. Het publiek kan dit jaar voor het eerst online stemmen op genomineerde sporters en sportteams via sportprijs-lv.nl. En deed dit dan ook massaal! Sportprijscoördinator Tim Opmeer (SenW): “De eerste dag dat er online gestemd kon worden, hadden we al 1500 stemmen binnen. Deze betrokkenheid is fantastisch. De sporters verdienen het om in de aandacht te staan. De Sportprijs leeft meer dan ooit. Wil je kennismaken met de sporters en hun prestaties? Kom dan naar de feestelijke uitreiking!”

Aanmelden uitreiking Wil jij live kunnen aanschouwen of jouw favoriet in de prijzen valt? Dan ben je van harte welkom bij de uitreiking van de Sportprijs op maandagavond 18 februari! Aanmelden kan nog t/m 15 februari via sportprijs-lv.nl/contact of stuur een mailtje naar: sportprijslv@senw-lv.nl Geef hierbij aan met hoeveel personen je komt. De uitreiking van de Sportprijzen begint om 19:30 uur en wordt om 21:00 uur afgesloten met een gezellige borrel. Meer informatie over de Sportprijs bij Tim Opmeer of Marko Leeman, email: sportprijslv@senw-lv.nl.

28 januari 2019

Stemmen voor de Sportprijzen 2018

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om online te stemmen voor de Sportprijzen 2018 van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Sportliefhebbers kunnen vanaf maandag 28 januari hun stem uitbrengen op hun favoriete sporters en/of sportteams via www.sportprijs-lv.nl. De Sportprijs L-V heeft daarnaast een nieuwe naam: Rabobank Sportprijs.

Het publiek kan dit jaar via de Sportprijswebsite voor het eerst online stemmen op zijn/haar Sportprijsfavoriet. Per categorie mag er met een e-mailadres 1x gestemd worden. Uw stem telt officieel mee nadat u op de link in de bevestigingsmail geklikt hebt. Alle publieksstemmen gelden voor 1/3e van de totaaluitslag. De andere 2/3e worden bepaald door de jury en de voorzitters van de sportverenigingen

Uitreiking Sport en Welzijn (SenW) organiseert de uitreiking van de Rabobank Sportprijs samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg en stichting Leidschendam-Voorburg Events & Festivals. De officiële uitreiking van de Rabobank Sportprijzen 2018 is op maandag 18 februari 2019 in sporthal De Kastelenring in Leidschendam. Indien u aanwezig wilt zijn bij deze feestelijke avond kunt u zich t/m 10 februari aanmelden via sportprijs-lv.nl/contact of stuur een mailtje naar: sportprijslv@senw-lv.nl Geef hierbij aan met hoeveel personen u komt.

21 januari 2019

Nieuwe website én nieuwe jury Sportprijs 2018

Na de bekendmaking van alle genomineerden voor de Sportprijs 2018 is er een speciale website gelanceerd: www.sportprijs-lv.nl. Naast de nieuwe website is er nòg een vernieuwing: de samenstelling van de jury. De Sportprijzen worden uitgereikt aan sporters en sportteams uit Leidschendam-Voorburg die in 2018 unieke sportprestaties leverden.

De Sportprijs van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft niet alleen een nieuwe website, maar ook een nieuwe jury. De juryleden van vorig jaar (Bart Bakker en Marie-Leontine de Graaf) maakten plaats voor Edwin van de Graaf (Sportman van 2016).

Prijswinnaars

De jury van de Sportprijs 2018, die verder bestaat uit Henry Steffens en Alexander Wagener, maakte voor deze editie uit alle aangedragen sporters en sportteams per categorie een shortlist. Prijswinnaars bepalen gaat als volgt:

  • De jury deelt per categorie punten uit die 1/3e meetellen voor de einduitslag;
  • De voorzitters van sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg brengen hun stem uit op de shortlist en bepalen zo ook 1/3e van de einduitslag;
  • Het publiek brengt binnen een vastgestelde termijn hun stem uit. De volgorde van de stemming levert ook punten op. Dit is 1/3e bepalend voor de einduitslag.

Alles bij elkaar levert een winnaar per categorie (Sportman, Sportvrouw, Sportteam, Sporter met een beperking, Sporticoon en Sporttalent).

Juryleden

De juryleden van de Sportprijs kijken uit naar de feestelijke uitreiking op 18 februari. Kersvers jurylid Edwin van de Graaf: “Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor de sportprestaties van alle sporters binnen de gemeente. Deze verkiezing is een mooi middel om de sporters in het zonnetje te zetten en de aandacht te geven die ze verdienen.” Henry Steffens voegt daaraan toe: “Sporten is belangrijk. Sport verbroedert en verbindt! Je presteert, steunt en inspireert elkaar waarbij plezier altijd voorop staat, ongeacht het niveau.” Dit jaar waren er meer inzendingen dan vorig jaar. Voor jurylid Alexander Wagener was het ‘weer een eer’ om alle inzendingen te beoordelen. Wagener: “Publiek mag ook jureren. Doe het, maak er gebruik van! Tezamen met de punten van de clubvoorzitters van sportclubs uit Leidschendam-Voorburg en Stompwijk is een eerlijke gang van zaken gewaarborgd.”

Website

Dit jaar kan het publiek meestemmen via de nieuwe website www.sportprijs-lv.nl. Naast een site heeft de Sportprijs een eigen Facebookpagina en Instagramkanaal. Vanaf 28 januari kan er op de genomineerden gestemd worden. De officiële uitreiking van de Sportprijzen 2018 is op maandag 18 februari in sporthal De Kastelenring in Leidschendam. Sport en Welzijn (SenW) organiseert de uitreiking samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg en stichting Leidschendam-Voorburg Events & Festivals.

11 januari 2019

Sportprijzen

De Sportprijzen L-V worden uitgereikt aan sporters en sportteams uit Leidschendam-Voorburg die in 2018 een unieke sportprestatie hebben geleverd. Inwoners en verenigingsleden uit Leidschendam-Voorburg konden tot 1 december 2018 hun kandidaten aandragen.
Maak kennis met onze kandidaten.

Uitreiking

De officiële uitreiking van de Sportprijzen 2018 is op maandagavond 18 februari 2019 in sporthal De Kastelenring in Leidschendam. Tijdens een feestelijke avond worden de sporters en sportteams in het zonnetje gezet. Zet de datum alvast in de agenda!

2 november 2018

Wie wint de Sportprijs 2018?

  De verkiezing voor de Sportprijs komt er weer aan! De sportprijzen worden uitgereikt aan sporters en sportteams uit Leidschendam-Voorburg die in 2018 een unieke sportprestatie hebben geleverd. Sportverenigingen en inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen tot zaterdag 1 december kandidaten aandragen.

Sport en Welzijn (SenW) organiseert de uitreiking van de Sportprijs in samenwerking met de gemeente en stichting Leidschendam-Voorburg Events & Festivals. Sportprijscoördinator Tim Opmeer (SenW): “We zijn op zoek naar de sportieve successen van onze inwoners en/of onze verenigingen. Heeft u zelf een bijzondere sportprestatie geleverd of kent u iemand die absoluut waardering verdiend voor zijn of haar prestaties, laat het ons weten!”